• sintvoorelkkind.nl -
  • sintvoorelkkind.nl - Website foto.JPG
  • sintvoorelkkind.nl -

Sint voor elk kind Lelystad

Delen is een feest!

Doneer nu

Overdracht voorzitterschap

Onder toeziend oog van beschermvrouw en burgemeester Ina Adema, draagt Franc Heijke het voorzitterschap van Stichting Sint voor elk Kind over aan Foekje van Dijk.  Het stokje is in dit geval een bekende staf.

 ‘Ons initiatief van vier jaar geleden om kinderen uit gezinnen die moeilijk rond kunnen komen een voorstelling aan te bieden in de Agora, wordt enorm gedragen door de Lelystadse samenleving.  We zijn inmiddels een solide organisatie, met een fantastisch bestuur en een grote groep vrijwilligers. Sint voor elk Kind staat als een huis. Een goed moment om afscheid te nemen, mede in verband met mijn voorgenomen verhuizing buiten Lelystad, ‘ aldus Franc Heijke.

Foekje van Dijk, de nieuwe voorzitter, woont 30 jaar in Lelystad, is mede-eigenaar van Berrico en lid van Rotary Lelystad Batavia. De uitdaging voor de komende jaren is om nog meer kwetsbare kinderen te bereiken. Hoe mooi is het als we deze kinderen in Lelystad kunnen laten genieten van het Sinterklaasfeest.’ 

Het bijzondere van dit initiatief is dat we het met elkaar vorm geven. Het zijn niet alleen de bestuursleden die zich geweldig inzetten. De gemeente, de bedrijven, de serviceclubs, de winkels, de bewoners, allen zijn betrokken. Het is een samenwerking voor en door Lelystad.

We zijn als stichting Sint voor elk kind alweer begonnen met de voorbereiding van de volgende Sinterklaas voorstelling en met het uitzoeken van een cadeautje voor ieder kind. Chocolaterie Brouwer en Brood – en banketbakkerij Prins zijn weer partners om sponsor bijdragen te verwerven door de verkoop van chocolade en banket letters. Particulieren en bedrijven die in afgelopen jaren nog geen gebruik hebben gemaakt van de 5-december letteractie voor personeel,  nodigen we van harte uit een mail te sturen naar onze stichting voor een speciaal aanbod, voor een goed doel. info@sintvoorelkkind.nl

Het stokje, of in dit geval de staf van Sinterklaas, is overgedragen. (© Fotostudio Wierd)